Kylmä mousse pakastemarjoista -ja hedelmistä sopii kakkuun
Sokerihammasta kolotti ja kaapissa ei ollut mitään hyvää. Päätin leipoa kakun. Olin jo tekemässä perusmansikkatäytekakkua, mutta vuoaksi valitsin kruunukakkuvuoan.
Näin Stockmannilla maailman ihanimman kakkuvuoan mutta en raskinut sitä ostaa. No kuvittelen miltä tämä kakku näyttäisi siinä. Oma kakkuvuokani on ikuisuuden vanha alumiininen vuoka, johon tarttuu kaikki kiinni. Parasta siinä vuoassa on se että niitä mahtuu 2 kpl yhtäaikaa uuniin. Voisi näillä verukkeilla vuoan vielä tilata. Tässä näitä samanlaisia Nordic Waren ihanuuksia ullanunelma.fi-sivulta.
Häihin näitä kakkuja voisi tehdä monta erilaista, erilaisissa kakkuvuoissa. Täyttäisi sitten kakun kerrokset pursottamalla juustokakkumassan tuonne väleihin ja marjoja tai hedelmiä sitten koristeeksi. Yksi olisi kaakao/suklaamousse, toinen marja ja kolmas vaikka limevalkosuklaa. Näihin kakkuihin ei tarvitse näpertää koristeita jos ei halua.
Ihania Nordic Waren kakkuvuokia. Näitä voi tilata esimerkiksi ullanunelma.fi-verkkokaupasta, joista kuvat lainattu. Mikä näistä on sinun suosikkisi? Minä en osaa enää päättää. |
Häihin näitä kakkuja voisi tehdä monta erilaista, erilaisissa kakkuvuoissa. Täyttäisi sitten kakun kerrokset pursottamalla juustokakkumassan tuonne väleihin ja marjoja tai hedelmiä sitten koristeeksi. Yksi olisi kaakao/suklaamousse, toinen marja ja kolmas vaikka limevalkosuklaa. Näihin kakkuihin ei tarvitse näpertää koristeita jos ei halua.
Tässä kakussa on täytteenä jäädytetyistä banaaneista ja mustikoista tehtyä kylmää moussea. Se pitää syödä heti, tai sitten lisätä mousseen pari veteen liotettua liivatelehteä jämäköittämään moussea. Laitoin banaanin pakastimeen muutama päivä sitten, ajattelin tehdä silloin kylmää banaanismoothieta ja mustikat olivat siellä jo valmiiksi. Toimii nämä hienosti kakun täytteenäkin. Yksinkertaista ja hyvää.
Nakukakku mustikkabanaanimoussella resepti
Ainekset:
Pohja:
Sokerikakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl Kermavaahto
2 rkl Tomusokeria
150 g Pakastemustikoita
150 g Pakastemustikoita
1 rs Mansikoita
1 Jäinen banaani ( pistä päivää aikaisemmin pakastimeen)
1 rkl sokeria
(2 kpl liivatelehtiä valinnainen)
(2 kpl liivatelehtiä valinnainen)
Valmistusohje:
Laita banaani pakastimeen ainakin päivää aikaisemmin.
Laita uuni päälle 175 asteeseen. Voitele vuoka. Jotkut voitelee ja lisää korppujauhoja voiteluun jotta pohja lähtee irti. Uusista teflonpintaisista vuoista kakut irtoaa leikiten.
Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä astiassa.
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Näitä vaahdotetaan niin pitkään kunnes saa omat nimikirjaimet pysymään hetken vaahdossa. Ja vatkaa vielä lisää niin kuin kotitalousopettaja sanoisi. (Tiedättekö välillä tuntuu että hän olisi selän takana neuvomassa vieläkin, niin selkeät muistikuvat jäi)
Sekoita kumikaapimella siivilän läpi lisätyt jauhot. Hämmennä hienovaraisesti sekaisin.
Kaada vuokaan ja anna olla uunissa 20-30 minuuttia.
Ota kakku pois uunista. Keikauta kakku leivinpaperin päälle ja kiroa hieman kun kakku jäi kiinni vuokaan. Mieti sitä uuden vuoan ostoa.
Anna kakun jäähtyä. Näitä voi tehdä useamman vaikka edellisenä päivänä.
Laita jäätynyt banaani kuorittuna blenderiin mustikoiden kanssa. Lisää ruokalusikallinen sokeria. Tästä tulee ihana mousse pelkästäänkin jälkiruoaksi.
Jäinen mousse sulaa kuin jäätelö, joten jos tarjoilet kakkua myöhemmin tämä mousse kannattaa sekoittaa liivatelehtien kanssa.
( Liota 2 kpl liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä. Kiehauta 1 dl vettä, lisää puristellut liivatelehdet sekaan ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää tämä sekoittaen mousseen)
Vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri.
Pilko mansikat tai hedelmät kakkua varten.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Lisää täytteet jokaiseen kerrokseen kuvan mukaisesti. Pursota kerman loppu.
Tarjoile heti!
Laita uuni päälle 175 asteeseen. Voitele vuoka. Jotkut voitelee ja lisää korppujauhoja voiteluun jotta pohja lähtee irti. Uusista teflonpintaisista vuoista kakut irtoaa leikiten.
Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä astiassa.
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Näitä vaahdotetaan niin pitkään kunnes saa omat nimikirjaimet pysymään hetken vaahdossa. Ja vatkaa vielä lisää niin kuin kotitalousopettaja sanoisi. (Tiedättekö välillä tuntuu että hän olisi selän takana neuvomassa vieläkin, niin selkeät muistikuvat jäi)
Sekoita kumikaapimella siivilän läpi lisätyt jauhot. Hämmennä hienovaraisesti sekaisin.
Kaada vuokaan ja anna olla uunissa 20-30 minuuttia.
Ota kakku pois uunista. Keikauta kakku leivinpaperin päälle ja kiroa hieman kun kakku jäi kiinni vuokaan. Mieti sitä uuden vuoan ostoa.
Anna kakun jäähtyä. Näitä voi tehdä useamman vaikka edellisenä päivänä.
Laita jäätynyt banaani kuorittuna blenderiin mustikoiden kanssa. Lisää ruokalusikallinen sokeria. Tästä tulee ihana mousse pelkästäänkin jälkiruoaksi.
Jäinen mousse sulaa kuin jäätelö, joten jos tarjoilet kakkua myöhemmin tämä mousse kannattaa sekoittaa liivatelehtien kanssa.
( Liota 2 kpl liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä. Kiehauta 1 dl vettä, lisää puristellut liivatelehdet sekaan ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää tämä sekoittaen mousseen)
Vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri.
Pilko mansikat tai hedelmät kakkua varten.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Lisää täytteet jokaiseen kerrokseen kuvan mukaisesti. Pursota kerman loppu.
Tarjoile heti!
Looks and sounds so good. Thanks for sharing it with us.
VastaaPoistaHi Glenda! Thank you! It really was quite tasty and we ate the whole cake! Now I need to go out and run those calories away.
Poista