perjantai 31. heinäkuuta 2015

Korukukkasia puuvillakankaasta osa 1.

DIY puuvillaiset kangaskukat morsiuskimppuun

Puuvillaiset kestokukat sopivat ikikukiksi ikkunalle tai jopa morsiuskimppuun. Nämä ovat helpot askarrella itse. 

Kauniit kestävät kukkaset ovat maljakossa kuin koru. Päätin askartella valkoisia korukukkia puuvillakankaasta. Mieleeni muistui malli paperikukkakirjasta ja lähdin taas askartelemaan. Ajattelin tehdä muutaman erilaisen kukan ja tässä on niistä ensimmäinen. Kestokukkia voi askarrella häihin heittokimpuksi tai sitten ihan morsiuskimpuksi. Kankaasta tehty kukka on minusta kauniimpi kuin paperinen versio. Ehkä se kestää kauemmin vaikka koruna.

Ostin vähän aikaa sitten todella halpoja puuvillalakanoita. Näitä en kelpuuttanut sänkyyn niiden läpinäkyvyyden ja ohuuden vuoksi. Halppislakanat ovat parempia askarteluun ja ompelujuttuihin. Näistä olen askarrellut ja ommellut vaikka mitä. 


Leikkaa ohuesta lakanakankaasta 25 cm soiro. Taittele kangas 5 osaan, ja leikkaa. Ompele terälehtien alaosaan pitkillä pistoilla ompele joka kiristetään molemmista langan  päistä. Kiristä kukan alaosa ja ompele muutamalla pistolla napakaksi, päättele lanka solmimalla langan päät yhteen. Nyt kukka näyttää jo kukalta.

Voit tässä vaiheessa ommella muutamia helmiä kukan keskiöön. Pujotin helmet ompelulankaan ketjuna ja sitten ompelin ketjun kiinni. Sivele kukkien terälehtien reunaan mattalakkaa tai vedellä sekoitettua liimaa. Näin reunat eivät purkaannu ja liima toimii ns. tärkkinä. Anna kuivua. Pujota kukan varsirautalankaan helmi Ja pujota rautalanka kukan läpi. Leikkaa kukkateipista sahalaita ja liimaa se kiinni kukan tyviosaan. Pyöräytä kukkateippiä tiukasti varren ympäri. 


Kun kukkateippi on pyöritetty kukka on valmis. Voit halutessasi leikata leikkaushapsut pois kukan terälehdiltä. Liima pitää kankaan ojennuksessa, jolloin kangas ei purkene. Nämä kukat ovat kuin koru.

Muista Reimaklubilaisille lisäale 10%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡