keskiviikko 5. elokuuta 2015

Askartelua aakkosleimasimilla

Leimattuja tekstejä korttiaskarteluihin

Näillä ei ihan kirjapainoa perusteta, mutta kirjain leimasimilla saa askarreltua kauniit tekstit kortteihin. Monipuoliset kirjasimet sopivat moneen nimikointiin. 

Löysin maailman ihanimmat aakkoskirjain leimasimet. Kävin kaupungilla pyörimässä ja etsin askartelukaupoista nättejä kirjaintarroja. Käsiini osui aika siistin muotoisella fontilla varustetut leimasimet. Näillä on nyt helppo viimeistellä kutsukortit, onnittelukortit, synttärikortit ja nyt voin leimata vaikka TYÖTÖN-leiman otsaani.

Mistä löytää kirjainleimasimet?

Ostin omat leimasimet hetken huumassa Suprise me-kaupasta. Leimasimissa on kyllä kaunis säilytysrasia, mutta leimasimissani ei ole numeroita. Näin eilen Suomalaisessa kirjakaupassa edullisemmat kirjainleimasimet. Niissä oli myös numerot mukana. Hinta oli 8 euron tienoilla. Suomalainen kirjakauppa on yllättänyt minut monta kertaa hyvällä askarteluvalikoimalla.

Kukkakoriste on helppo leikata pitkistä suikaleista. Suikaleet voi liimata hammastikkua apuna käyttäen. Kalligrafiatussilla saa skräppäämiseen lisää särmää.

Millainen kutsukortti tuli?


Itselläni oli tänä aamuna pakkomielteinen näpertelyn tarve ja päätin testata uusia leimasimia. Pienellä harjoittelulla tekstit näyttävät onnistuvan. Askartelin teidän iloksi tämmöisen kutsumallin. Kukat on leikattu silkkipaperista ja niiden keskiö on rei-itetty. Itkin taas kun revin Tähtien turvatit-kirjan sivuja. Mutta nyt sivut saavat uuden elämän tässä kortissa.

Minulla on aika hyvät kalligrafiatussit, joiden pigmenttimäärä on korkea. Väri peittää kortin kuviot paremmin kuin normaali tussi. Käytin niitä kukkien keskiössä. Nämä ovatkin käteviä leimasimien kanssa.

 Leimasimilla olisi kiva tehdä osittain plaseerauskortit, menut ja kaikki häiden tekstit. Näillä voi askarrella vaikka mitä.

Ajattelin alunperin nimikoida vielä pienen vaatteet leimasimilla. Helppo olisi painaa nimi kangasvärillä. Katsotaan nyt. Pienistä lasten vaatteista varmaan saa paremman hinnan, kun myy ne eteenpäin ilman nimikointia. Ehkä nimikoinnille ei ole nyt tarvetta, kun sinne tarhaan ei tarvitse pientä viedä.
Kaunis kesäinen kortti muuttuu tekstiä vaihtamalla onnittelukortiksi. Tekstejä voi leimailla valmiiksi varastoon ja liimata sitten sopivaan korttiin kun tarve tulee. Sopisiko tämä hääkutsuksi?
Taidan jättää TYÖTÖN-leiman väliin. 2 kommenttia:

  1. Mullakin olis noille käyttöä :D Pitääpi lähteä katsastamaan Suomalaisen kirjakaupan valikoimaa. Kiitos sulle hyvästä vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy! Onhan nämä kivemmat kuin tulostetut tekstit..Varsinkin jos ei ole tulostinta.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡