keskiviikko 26. elokuuta 2015

Belle Époqueta etsimässä: Heinolan Siltasaari

Café  Kailas, keidas sillan juuressa 

Café Kailas on mukava vierailukohde Heinolassa, kun kahvihammasta kolottaa tai kun tekee mieli siideriä.

Kaunista aikaa on jäljellä rautatiesillan juuressa olevassa Siltasaaressa. Saaressa on 1800-luvun loppupuolella pantu olutta ja tislattu viinaa. Nyt jäljellä olevat rakennukset ovat peräisin kauppias Niilo Helanderilta, joka asui saaressa isossa talossaan. Päärakennus tuhoutui ilmahyökkäyksessä 1941.

Siltasaaressa on vanhoista ajoista säilynyt vuonna 1920 rakennettu kaunis punainen huvimajakennus. Huvimajassa toimii nykyään kahvio Café Kailas. Kahviossa on mukava vanhan ajan tunnelma ja maistuvia leivonnaisia. Pihapiiriin rakennetuilla terasseilla voi sateen sattuessa nauttia kahvistaan hyvillä mielin. Kahvion nettisivujen mukaan, kahviossa järjestetään kultturelleja tapahtumia.

Istuimme veden ääressä ja nautimme kupit kahvia ja palat juustokakkua, pieni sai maistaa maidotonta sorbettia. Ymmärrän miksi lomalaiset ovat tulleet Heinolaan viettämään lokoisia kesäpäiviä.

Kun oli  pieni kahvion edessä olevasta lammikosta sai onkia lohia joita sitten savustettiin viereisessä katoksessa perheelle mukaan viemisiksi. Nykyään kalastus ei ole kaukana kahvion nykyisestäkään toiminnasta. Kahviosta voi vuokrata kalastusvälineitä ja ostaa lupia ympärillä virtaavaan veteen. Siltasaari on nyt kunnostettu puistomaiseksi keitaaksi, jossa on mukava pysähtyä jaloittelemaan ja puiston käytäviltä voi tähyillä poikien kalansaaliita. Ihana paikka!

Vehreä Siltasaari on myös kiva kävelylenkkikohde. Puiston lammikot ja veden virtaus tekevät vehreästä saaresta aivan ihastuttavan.

Siltasaaren rakennus on ollut huvimaja yläluokkaiselle kauppiaalle. Nyt rakennus tarjoaa huvia  kesälomalaisille.

Heinolan Rautatiesilta on monille tuttu maamerkki. Sillan toisessa päässä on hurmaava Harjupaviljonki ja kaariosan toisessa päästä löytyy viehkeä Café Kailas.

Tässä teille postikortti Heinolan Siltasaaresta! Kahvio varmaankin sulkee kohta ovensa ja sen kunniaksi paikassa pidetään 29.8.2015 kesänlopettajaisia Venetsialaisia. Vielä on muutama päivä aikaa käydä visiitillä.


2 kommenttia:

  1. Kesällä kävin ensimmäisen kerran ... tyttäreni muutti Heinolaan joten siellä luultavasti tulee käytyä tulevinakin kesinä. Ihana paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Kiva että löytyy mukava syy piipahtaa Heinolassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡