perjantai 28. elokuuta 2015

Hätäratkaisu nuupahtaneille ruusuille

Jalalliset kukkavaasit lyhyille kukkavarsille

Kaunis mummomainen asetelma on tavattoman romanttinen ja siitä tulee mieleen mummin ruusukankaat. Nuupahtanutkin ruusu on kaunis, niin kuin se on vanhassa kiiltokuvassa.


Valkoisen lasimaljan alkuperä ei ole tiedossa. Tämäkin on rakas kirpputorilöytö.
Tukeva kukkateline pitää kukat hyvin järjestyksessä ja se tekee kukka-asetelman teosta helppoa.

Sain ystävältäni ihanan ruusupuskan ja pullon kuoharia viikonloppuna. Olin onnistuneesti pitänyt hengissä hänen upeaksi kasvanutta parvekepuutarhaa puutarhurin itse ollessa reissun päällä. Kuten parvekekukatkin reissun jälkeen, ruusutkin nuokkuivat minun huonolla hoidolla.

Ruusut nuupahtivat muutamassa päivässä. Pitää aina muistaa leikata kukkavarret oikein ja nyppiä alimmat lehdet. Nyt kävi näin!


Varmaankin synttärikiireiden keskellä en ollut muistanut nyppiä ruusukimpusta alimpia lehtiä, enkä viiltänyt vartta viistoon avatakseni kukan vesipillit. Virkistysaineen muistin sentään lisätä kukkaveteen. Nyt ruusut siis nuokkuvat ikkunalla kolkuttamassa omatuntoani. 

Olen kerännyt tavaramuseooni kaikkea kaunista ja ajoittain tulee se päivä vastaan milloin niille on käyttöä. Otin kukkamaljani esiin ja päätin testata miltä nuupahtaneet ruusut näyttäisivät matalissa maljoissa.Vanhoissa kirppismaljoissa oli tätä tarkoitusta varten pienet reiät, jotka tukevat hyvin lyhyttä kukkavartta. Asettelin muutaman ruusun kukkapidikkeen reikiin ja hain toisesta kimpusta harsokukkia.

Tuli aika hauskoja mummoverhomaisia kukka-asetelmia. Kannattaa siis pitää silmät auki, jos vaikka kaunis kukkapidike tulisi vastaan. Nyt nuokkuvat ruusut saivat jatkoaikaa ja taidan pyytää parvekepuutarhurin lasilliselle. Nämä ovat helppoja kukka-asetelmia ja nuupahtanutkin näyttää taas kauniille!

Tämä vedenneito on Uppsala Ekebyn Anna-Lisa Thomsen suunnittelema Blomsterflicka. Hankin tämän vuosia sitten, vain siksi että pidin vedenneidon designista.

.


Asetin kukkatelineen kirkkaaseen lasiseen maljaan, tyhjänäkin vedenneitokukkateline on yksityiskohdiltaan kaunis katseltava. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡