tiistai 11. elokuuta 2015

Korista juhlajuomasi omin etiketein

Itse piirretyn etiketin voi liimata kopioituna juhlajuomiin

Sihijuoma sai hehkeät itsetehdyt etiketit. Etiketeistä tuli minusta aika hyvät. Niitä on nyt iso pino jemmassa odottamassa uutta sima erää. 

Pienen sisäisen taiteilijan herätti eilisen postauksen etikettikauppiaan sanat: "Voithan aina kopioida etiketit ja käyttää kopiot". Totta! Nykypäivänä värikopiot ovat huippulaadukkaita. Ja voit siis kopioida mitä vain!

Koska aivoni kävivät tässä vaiheessa ravia ja tekivät vielä yhden ylimääräisen lenkin ennen maalia, suunnittelin siis jo mielessäni ihan omat etiketit pulloihin. Blondina nyt vasta keksin että sen yhden etikettipiirroksen voi monistaa jopa satoihin pulloihin. Ajattele!

Onhan itse piirretyssä etiketissä sitä jotain, ainakin valmiisiin verrattuna. Eiväthän nuo vanhat etiketit sen ihmeellisempiä lopulta ole. Tosin piirtäjät ovat olleet kyllä aika mestareita ennen vanhaan ja kuvittelin että piirtäminen sujuu minultakin käden käänteessä. Se on kuitenkin vaikeampaa miltä näyttää. No nyt on aikaa opetella.

Aika tutun näköinen tuo etiketti lopulta. Missäköhän olen sen nähnyt aikaisemmin? 

Piirsin lyijykynällä hahmotelman etiketistä. Ennen vanhaan jokaiselle värille piti raaputtaa oma laatta ja moniväriset vedokset olivat kalliita. Päädyin 3-väriseen etikettiin. Väritin haluamani kohdat korkea pigmenttisillä Calligraphy-tusseilla ja tämän jälkeen kumitin osan lyijykynän jäljistä pois.  Lopuksi tein rajaukset päälle kalligrafiakynällä. Teränä minulla oli melko kapea fine-kärki.

Kalligrafiassa on tärkeää piirtämissuunta ja vakaa käsi. Ennen piirroksen rajaamista kannattaa harjoitella erilaisia viivoja ja tekstejä. Oma harjoitukseni kalligrafiaan tuli hääkutsujen myötä. Oli sitten ihan pieni projekti. Olisikohan pitänyt tehdä vain yksi ja ottaa kopiot? Ei silloin tullut mieleen.

Piirtämisessä ja värittämisessä on tärkeä muistaa käyttää apupaperia. Apupaperia pidetään kämmenen alla suojaamassa piirustusta tuhrulta ja käsi voi maata vapaasti kuvan päällä suttaamatta.

Kiltti perhosmieheni lähti ottamaan kopioita, jotta että saamme ne liimattua vielä simapulloihin.

Mitäs sanotte sopisiko teidän juhlajuomiin itse suunnitellut etiketit?

En todellakaan muista milloin olisin viimeksi piirtänyt ihan varta vasten. Täytyy kaivaa loputkin pienet taiteellisuuden rippeet kokoon ja piirtää muutama mallia lisää. Etiketit voi vaihtaa vaikka juhlien olut ja limsapulloihin, tai mikäpä estää liimaamasta etikettejä tölkkeihin.
Melkein hauskempaa kuin värityskirjatouhut.


4 kommenttia:

 1. Ihana idea! Enpä ole tainnut missään törmätä tällaiseen versioon, kirjoitettuihin versioihin kyllä, mutta onhan nää ihan kybästi hienommat! :) Ps. Ihana toi "sihijuoma"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sihi-juoma ei ole oma keksintö, mutta se on jäänyt päähän pyörimään yhdestä sarjakuvasta. vihje nro. 1

   Poista
  2. Joo Aku Ankasta sanan muistinkin ja siksi juuri niin ihana! :D

   Poista
  3. Heh :) Ankkatietämystä parhaimmillaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡