keskiviikko 12. elokuuta 2015

Belle Époqueta etsimässä: Hurmaava Harjupaviljonki

Elämyksellistä kahvittelua jugendpalatsissa

Heinolan Harjupaviljonki on ollut kesäturistien suosikkikohde jo vuodelta 1900 lähtien. Viehättävä jugend paviljonki on viihtyisä kahvio vielä tänäkin päivänä. Upeat nuo viuhkaornamentit kattojen harjoilla.

Kansallisromantiikka ja itämaista henkeä kuiskuttava Harjupaviljonki vei sydämeni taas kerran. Miten johonkin rakennukseen ja paikkaan voi ihastua joka kerta uudelleen ja uudelleen? Rakennus on hyvin ainutlaatuinen ja sen viehättävyytenä on sen taidokas arkkitehtuuri.  Silmä kiertää käsin työstetyissä pienissä yksityiskohdissa ja niitä löytyy jokaisella käyntikerralla aina vain lisää. Paviljonki on valmistunut vuonna 1900 ja se on suunniteltu ajatellen Heinolassa lomailevaa parempaa kylpyläväkeä. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Andersin, Jung & Bomansson.

Paviljongin idea on sen keveys. Ilmalla on tilaa kierää ilmavassa salongissa ja avonaisista ikkunoista on  myös mieltä keventävät näkymät.  Kahvitellessa tuuli viilentää kutitellen olkapäitä. Voi kun kesä ei loppuisi vielä.


Hurmaava paviljonki on nyt hyvissä käsissä ja kesäisin täällä on aivan ihana vohvelikahvila vanhoine kahvikuppeineen. Harjupaviljongin tunnelman hienous on sen ympäröivät maisemat ja vehreä puistomainen harju. Pienen kävelyretken voi tehdä paviljonkia ympäröivillä poluilla. Täällä voi samalla tutustua Heinolan maisemiin vanhalla rautatiesillalla. Ajattelin joskus että hääni vietetään täällä. 

Paviljongin tiloissa on ihana vohvelikahvila. Tämä omenainen vohveli oli mielettömän hyvää. Pieni kahvi  kauniista kupista maistuu aina paremmalle.


Vietimme eilen mukavan päivän ystävien kanssa Heinolassa ja teimme pienen kävelykierroksen ympäri Heinolaa. Tämänkin Heinola-postikortin halusin jakaa myös teille. Kuuntelimme Antti Tuiskun Peto on irti -biisin kesäteatterin aidan toisella puolella ja pieni hytkyi biisin tahtiin innokkaana.  Väkeä oli kertynyt aidan taakse jos vaikka näkisi pienen vilahduksen Tuiskua. Letkeä kesäpäivä ystävien kanssa jäätelöä syöden on kyllä ihan parasta!
Tämmöinen mahtava Jugend-linna olisi myynnissä Heinolassa. Tämä on vanha OPEKO. Jos minulla olisi rahaa ostaisin tämän ja teettäisin tänne upean juhlahuoneiston ja luxus-asuntoja. Tähän kuuluu muutama "sivurakennusta".   En haluaisi että upeat rakennukset rappeutuvat tyhjillään. 


4 kommenttia:

 1. Kiva toi myynissä oleva Jugend linna, siitä kai saisi kivan kokous, yritys hotellin ja etä-työpisteen.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana! En ole koskaan käynyt, vaikka meillä on mökki Heinolassa. En edes tiennyt tästä paikasta. Ensi kesän to do -listalle menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä kannattaa käydä! Hurmaava paikka ja yllättää aina vanhan kävijänkin. Ihastutte varmasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡