lauantai 15. elokuuta 2015

Etikkatillikurkkuja leivän päälle

Vanha etikkainen kurkkuresepti

Etikkaiset tillikurkut maistuvat todella hyvälle. Joskus tekee mieli jotakin etikkaista, niin kurkut helpottavat happaman nälkää.

Muistatteko kun kävin hakemassa herukanlehtiä mummilta? Mukaan tuli myös ihanan happaman makea resepti avomaankurkuille. Mummi oli saanut reseptin anopiltaan ja nyt voin jakaa sitä teille nimettynä mummin anopin mukaan. Kurkut maistuivat älyttömän hyville voileivän päällä kun kiikuimme pihakeinussa.

Kerran tätä reseptiä jo yritin kokeilla, mutta silloin kurkut lensivät tunnekuohussa roskikseen. Tiedän, ei ruokaa saa hukata. Nyt oli jo mukavampi yritys, kun aamu oli vietetty leikkikentällä ja lähikaupasta haettu uusia kurkkuja tilalle ja sitä jäätelöä.

 Voin kyllä suositella tämän reseptin testausta. Tillikurkut on edullinen ja maukas juhlatarjottava ja se käy salaattipöytään tai ihan kotona syötäväksi näkkärin kaverina.

Oilin etikkatillikurkut


Ainekset

3 pientä avomaankurkkua
3 rkl sokeria
3 rkl etikkaa
1 rkl vettä
tilliä
1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori ja siivuta kurkku.

Sekoita vesi, sokeri ja etikka  keskenään, kunnes sokerihippuja ei näy.

Kaada liemi kurkkujen päälle.

Lisää tilli ja suola.

Sekoita keskenään.

Etikka, sokeri ja vesi on kyllä hyvä yhdistelmä ihan perus salaatinkastikkeeksi. Tein huikopalaksi näkkärin ja naureskelin että ompas hyvä tarjoiluehdotus. Ihana resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡