Hyvää Halloweenia!
Herkullinen cappuccinon makuinen suklaakakku on ihan kamalan hyvää. Kakun kruunaa syötävän suloiset marenkihaamut. |
Suklaakakku on täytetty kahvilla höystetyllä suklaavaahdolla. Pienet suklaamurut vaahdossa ja marengin mureus tuovat kakkuun kivaa särmää. |
Huomenna menemme serkkuni kihlajaisiin. Saa nähdä mitä ihanaa sieltä tarttuu blogiin, niin ja mitä lopulta laitan päälle. Ruokaa on kuulema paljon ja itämaista. Mekko-ongelma on edelleen avoinna ja sukkahousuja ei ole vieläkään. Onneksi mummi tulee katsomaan pientä ja voi olla että pääsen viimein laittamaan edes hiukset. Sellaista se on arki taaperon kanssa. Tuntuu helpommalta mennä leikkipuistoon, kuin lähteä kauppoihin etsimään tarpeeksi mustia sukkahousuja. Minulla on kyllä jossain mustaa maalia.
Aikamoista herkuttelua. |
Onhan tässä syömistä kolmelle aikuiselle ja kolmelle taaperolle. Sokerihumala on taattu. |
Cappuccinosuklaa aavekakku
AINEKSET:
Pohja:
3 kpl kananmunaa1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte1:
150 g levy tummaa suklaata200 g tuorejuustoa
1 dl tosi vahvaa kahvia
1 dl tosi vahvaa kahvia kostukkeeksi
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
2,5 dl kermaa
Täyte2:
Huhuu! |
1,5 dl maitoa
1 ps Dr. Oetker White Chocolate Mousse
Koristelu:
TomusokeriaKaakaojauhetta
Kummitusmarenkeja, katso ohje täältä
VALMISTUSOHJEET:
Kakkupohja:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Voitele vuoka.
Mittaa kuivat ainekset vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa muna ja sokeri pysyväksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää jauhot siivilän läpi sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan anna olla uunissa 30- 35 minuuttia uunin alaosassa.
Ota uunista ja kaada leivinpaperille. Lausu taikasanat: "Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku".
Pese vuoka ja laita vuokaan elmukelmua.
Täyte1:
Pilko puolet suklaasta ja laita sulamaan vesihauteeseen. Itse nykyään lasken kuuminta vettä mitä hanasta tulee kulhoon ja laitan toisen vuoan kellumaan kulhoon ja laitan siihen suklaat sulamaan.
Pilko toinen puoli pieneksi suklaarouheeksi. Pandan tummasuklaa on hyvää ja sen kääreen päällä on hyvä pilkkoa, suklaa irtoaa hyvin kääreestä ihan kaatamalla.
Nosta tuorejuusto pöydälle.
Keitä vahvaa kahvia.
Laita liivatelehdet uimaan kylmään veteen.
Mittaa lämmin kahvi kattilaan ja lisää siihen hieman sokeria.
Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja laita ne kahviin sulamaan.
Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään ja sekoita siihen kahviliivateseos ja loppu sokeri.
Vatkaa kerma ja sekoita varovasti suklaaseokseen. Lisää jäljelle jäänyt suklaarouhe.
Täyte2.
Vatkaa aineet kylminä keskenään n. 2 minuuttia
Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Laita kakkupohjan päällikerros ensin vuokaan. Kostuta kakkupohjakerrokset vahvalla kahvilla, jossa on hivenen sokeria.
Lisää puolet valkoisesta Täyte2-kerroksesta.
Lisää puolet suklaavaahdosta.
Lisää kakkupohja ja muista kostuttaa.
Böö! |
Lisää suklaavaahdon loppu.
Jos vuokasi on liian matala, voit pyöräyttää elmukelmua vuoan yläosaan ja kakun ylimenevään osaan. Katso että elmukelmu on kiinni vuoassa. Yleensä mousset jähmettyvät hyvin, joten ei pitäisi tällä ohjeella valua.
Anna jähmettyä yön yli.
Ota ylimenevää osaa suojaavat elmukelmut pois.
Käännä vuoka kakkulautaselle ja vedä pois elmukelmuja apuna käyttäen.
Lisää päälle kaakaojauhetta siivilän läpi koristeeksi ja vähän tomusokeria.
Lisää marenkihaamut. Marenkihaamujen ohje löytyy täältä:
Ota valokuvia paljon ja syö hartaudella.
Bööö! |
Näille pienet lakuhatut päähän ja haamut muuttuvat lumiukoiksi. Hyvää Halloweeniä! |
Oh my, your cake look just delicious. That could be addicting, I love chocolate! Wonderful post and thanks for sharing the recipe. Happy Monday, enjoy your new week!
VastaaPoistaHello Eileen! Thank you! It really was delicious! And you are so right I'm having a strong sugar addiction now. Thank you for visiting and your kind words! Have a nice week!
VastaaPoistaYummy!! That does look good. I do love Meringues. I used to make them all the time maybe I will again.
VastaaPoistaMB
Hi! Thank you! When I was little i always wanted to have meringues. And every baking time something went wrong. So I didn't know what they taste like.
PoistaNow I'm so happy to have homemade meringues and happy to meet someone who loves them too.
What a gorgeous cake! I can imagine that little ghosts and goblins would love it!
VastaaPoistaThank you! They just wanted to eat all the treats. But we just gave berry-soyacream cake for the little ones. Maybe merengues, when they are bigger.
PoistaOoh, leipomukset näyttävät taas kaikki aivan ihanilta. Laulelen kuin lastenlaulussa... "oi jospa oisin saanut olla mukana!". :)
VastaaPoistaHihihh! Kiitos kovasti! Se on vähän surullinen laulu, kun kaikki ei päässeet mukaan.
PoistaWow wow and wow! Good morning.
VastaaPoistaWhat a gorgeous cake! I can almost smell away from your room. You made my day!
Happy new week for you.
Oh triple wow! Thank you. Good morning to you too. I'm happy to give baking inspiration. Happy new week!
PoistaKakku oli juuri niin hyvää kuin miltä näyttää ja kurpitsasta tehty lyhty oli tosi hieno.
VastaaPoistaKiitos! Pieni käy iltaisin kurkkaamassa onko lyhtyyn jo laitettu valo. Sitten sinne kynttilä sytytetään ja pieni osoittaa sormellaan lyhtyä ja sanoo: " oho!".
Poista