perjantai 2. lokakuuta 2015

Vaahteranlehtikranssi! Vau miten helppo ohje!

Tarvitset vain pahvia liimaa ja lehtiä.


Kaunis vaahteranlehtikranssi sopii koristeeksi vaikka juhlakattaukseen. Kauniit syksynvärit  sopivat kauniisti juhlavaan valkoiseen ja kyllästyttyäsi voit kantaa kranssin roskiin.. Ensi syksynä voi tehdä taas uuden erilaisen.

Ihana syksy, vaikka väsyttääkin.. Meillä oli pienen kanssa mukavaa, kun touhusimme pihalla. Pieni sai uida vaahteranlehdissä ja minä sain nauttia syystunnelmasta. Syksyn värit ovat nyt parhaimmillaan. Sain idean lehtien seassa mellestäessämme, että voisi askarrella näistä väriläiskistä kranssin. Materiaali on ainakin nyt edullista ja meidän pihassa sitä on yllin kyllin.

Ajatuksena lähdin miettimään mille pohjalle lähtisin kranssia rakentamaan. Kotoani ei löytynyt yhtään kallista kaupan kranssipohjaa, eikä maalarinteippiä joten suunnittelin kranssipohjaksi aaltopahvin. Laitoin viesiä Leijonapojan äidille että askarreltaisiinko? Vastaus oli että jooo! Kasasin askarteluatarvikkeet muovipussiin ja ei kun Pikkuleijonan luo kylään askartelemaan. Jännä nähdä miten samasta aiheesta voi saada ihan erilaisia kransseja aikaiseksi. Kivaa oli kahvitella ja rupatella niitä näitä samalla, kun kädet tekivät työtä.

Askarteluohje

Kieputin vaahteranlehdistä tötteröitä joita liimasin pahviin kiinni pikaliimalla. Aika helppoa!


Leikkasin pahvista ison ympyrän käyttäen isoa lautasta mallina, sitten leikkasin pienemmän ympyrän muotoisen reiän keskelle pahviympyrää. Tässä käytin mallina kurkkupurkin kantta.  Renkaan mallinen kranssipohja valmistui siis kädenkäänteessä. Tämän jälkeen pyöritin vasta kerättyjä lehtiä tötteröiksi.Sidoin tötterön pään kiinni lehden varrella. Levitin pahviin liimaa ja liimasin lehtitötteröt pahvirenkaaseen kiinni.  Aika yksinkertaista. Kranssi oli aika nopeasti valmis, kun keksin että lehden varrella voi sitoa lehden tötteröksi liimaamisen sijaan. Lopuksi suihkutimme kranssiin hiukan lakkaa, jotta kranssi pysyy kauniin värisenä.

Käytin pikaliimaa, jotta ei tarvitse kovinkaan paljoa odotella kuivumista.  Pitäisi etsiä joku luonnonmukainen pikaliimaa, silloin kransseja voi askarrella vaikka lasten kanssa. Käyttämäni pikaliima oli aikamoista myrkkyä.


Kranssin keskellä voi käyttää isokokoista näyttävää kynttilää tai isokokoista lasilyhtyä. 


Vaahterakranssi sopii juhlien jälkeen käytettäväksi vaikka ovessa. Nyt vasta huomasin miten kauniisti ikkunasta heijastuvat syksyn värit takaisin.  Kaunis kranssi näkyy kadulle asti.


Nämä kuvat otin Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen. Aiheena: Kadulla.

Kadulle oli sadellut lehtiä ja pienen kärry ja Reimatec-puku sai kyytiä. Lätäköstä huolimatta pieni pysyi kuivana. 
Kotikatuni vaahterat ja sateenkaari.14 kommenttia:

 1. Vaahteranlehdet koukuttavat pieniä ja isoja - ja kesällä nuo nenät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja todellakin ne nenät. :) Niin kanadalaiset koukuttuivat niin, että laittoivat jopa lippuunsa. En kyllä yhtään ihmettele.

   Poista
 2. Kaunis kranssi. Meillä pihalla yksi vaahtera, mutta lehdet eivät ainakaan vielä ole noin kauniin väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Vaahteroilla on eroa, meidän tiellä osa vaahterista ovat vielä vihreitä ja osa oli ihan punaisena. No myrsky lennätti kyllä lehtiä ja takapihalta kaatui iso paju.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kranssista tuli yllättävän upea, ja ilman suurta sotkua ja vaivaa.

   Poista
 4. Upea kranssi ja ihana hetki viettää yhteistä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä mukava projekti. Nämä yhdessä näpräämiset ovat kyllä mukavia.

   Poista
 5. Onpa kaunis ja runsas kranssi. Syksyn oranssi on ihana väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka kiitos paljon! On kyllä upeita oransseja joka puolella.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡