torstai 8. lokakuuta 2015

Hirveän kylmä, täällä neulotaan lapasia

Nyt voi rukkasia jaella ihan huolella


Pienet suloiset tumput ovat tehty Seitsemän veljestä-kerien lopuista. Neule on tehty helmineuleella. Ensimmäinen kerros nurin, oikein, nurin, oikein. Seuraava kerros sitten toisin päin: oikein, nurin, oikein, nurin...

Nyt on niin kylmä, että sormet muuttuvat jääkalikoiksi muutamassa hetkessä. Kävimme muskarissa ja törmäsimme sen jälkeen ryhmään pieniä päiväkotilaisia. Erikoinen ja odotettu leikkipuistoretki oli kuitenkin, yhdelle  pienelle tytölle muuttunut kyyneleiksi. Kysyin mikä pienellä on hätänä ja hän kertoi sormikkaidensa kastuneen ja sormia paleli. 

Katsoin näkyikö paikalla päiväkodin väkeä, mutta ihan lähellä hoitajaa ei näkynyt. Harmitti, kun olin unohtanut omatkin hanskat kotiin ja ei ollut antaa edes omia hanskoja tytölle. Vedin tytön hihat kämmenien yli ja toivoin että hihoissa kädet lämpenisivät hiukan. Onneksi hoitaja tuli ja linja-auto vei lapset päiväkotiin hetken parin päästä. 

Mietin että nyt on hyvä syy neuloa pieniä tumppuja jämälangoista. Niitä voi jemmata varahanskoiksi hoitolaukkuun. Sieltä ne on helppo antaa lämpöä tarvitseville. 

Nyt kannattaa kaivaa ne lämpimät hanskat ja pipot esiin! Meillä Reiman rukkaset eivät ole vielä aamukuurasta tai lätäköstä kastuneet.  Jaetaanko teilläkin rukkasia?

Helppo peukalon teko-ohje lapasiin. Teen peukaloa varten reiän kutomalla sen eri langalla. Puran langan pois silmukka kerrallaan ja poimin silmukat samalla puikoille. Ihanan herkulliset värit eikö?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡