lauantai 24. lokakuuta 2015

Belle Époqueta etsimässä: Toivolan vanha piha

Aivan erityinen piha Jyväskylässä.

Toivola vanhassa pihassa vaalitaan käsityöläisyyttä edelleen. Pienet puodit ja makasiinit ovat täynnä kaikkea ihanaa hypisteltävää. Piha on mukava nähtävyys Jyväskylässä.

Kahvila Muisto on saanut nimensä  pihapiirissä asuneen seppä Herman  Toivolan pojan nimen mukaan. Kahvila on sisustettu mennyttä aikaa muistellen hieman romanttisesti.Kahvila Muiston kakkutiski on täynnä herkkuja. Ihanaa suklaakakkua. Se oli, kuin oma tekemäni nakukakku.  Kahvilasta saa myös lounasta arkisin ja brunsseja sunnuntaisin.

Romanttisissa puitteissa on paljon nähtävää.

Jyväskylässä aivan lähellä keskustaa  Hannikaisenkadun ja Cygnauksenkadun kulmassa on hurmaavia puisia rakennuksia, siellä on Toivolan vanha piha. Vanha ylöspäin kohoava aittarivi vilahtaa ohi kääntyessämme kotiin päin ja joka kerta mietin että tuonne pitäisi mennä käymään. Kävimme pihalla päivää ennen häämatkaa ja nyt hurautimme ihan varta vasten kaupunkiin tutustumaan Toivolan vanhaan pihaan ja putiikkeihin uudestaan. Kyllä omasta kotikaupugista löytyy myös tekemistä ja kivoja paikkoja, kun vain jaksaa nousta sohvan pohjalta.

Pihan rakennuksista löytyy sepän paja, käsityöpuoteja ja kahvila. Kävimme käsityöpuodeissa ihailemassa ihania tavaroita. Sieltä löytyykin paljon lahjaideoita pukinkonttiin. Pienestä oli ihanaa kosketella pieniä tavaroita ja erityisesti pieni ihastui keramiikkaeläimiin. Pienet jalat tapsuttivat liikkeestä toiseen ja välillä kuului ilon kiljahdus, kun löytyi taas jotakin aivan ihastuttavaa. Täytyy mennä jouluostoksille ilman pientä, sillä itku meinasi tulla kun kaikki ihanat jäivät kauppaan.

Maantasosta löytyy Kahvila Muisto ja ihanat kakut. Yllätykseksemme kahviosta löytyi myös tutut kasvot. Meidän häitä emännöinyt rouva oli tullut Muistoon töihin, ihanaa! Nyt voisikin hyvillä mielin järjestää siellä pienet juhlat. Kahvila on minusta valloittava paikka! Pienelle löytyi kiva nurkkaus leikkeineen ja siellä oli myös pienet tuolit ja pöytä pienen omille kahvikesteille. Perhosmies oli ilahtunut että kahviosta löytyi Tampereen Pyynikin käsityöläispanimon oluita. 


Tänne tullaan uudelleen! Kaunis historiallinen  piha tarinoineen ja Muistoineen on tutustumisen arvoinen, oikein romanttinen paikka täynnä kaunista aikaa. Tämä pihan tarina löytyy Toivolan vanhan  pihan sivuilta. Se kannattaakin lukea ennen vierailua. Toivolan vanhassa pihassa on mukavaa viettää laatuaikaa yhdessä.


Toivolan vanhan pihan vanhassa synnytyslaitoksessa on muutama putiikki  ja kauniita käsintehtyjä tuotteita. Pieni ihastui huopahelmiin ja äiti vähän isompiin palloihin.

Pihassa on hauska karuselli. 


Tunnelmalliset makasiinit ovat kesäisin täynnä puoteja. Saa nähdä mitä joulun aika Toivolan vanhassa pihassa pitää sisällään.

Niin Jyväskylä voisi olla myös mukava pikalomakohde perheelle ja silloin voisi majoittua vaikka Laajavuoren kylpylään. Jyväskylässäkin on paljon nähtävää. Tässä on linkki muihin Jyväskylän kivoihin paikkoihin.

6 kommenttia:

 1. Jyväskylä on kyl tosi vieras paikka. Vaikka aika lähellä onkin. Pitää siis kyllö lähteä paremmin tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Jyväskylä on ihan uusi paikka jo pitkään täällä asuneelle. Onneksi löytyy aina uutta.

   Hauskaa! Äsken kehuttiin minun uutta pipoa bussipysäkillä,kun olin tulossa viihteeltä. Niitä samanlaisia ruusukepipoja löytyi tuolta Toivolan pihalta. Omani ostin silloin Kuopion Kauppahallista.

   Poista
 2. Nam, mitä kahvilaherkkuja! Oon suunnitellut, että voisin alkaa reissaamaan kahviloiden perässä. Saahan niistä suolaisiakin herkkuja, joten aika monta kahvilaa pystyisi päivän aikana kiertämään. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kiva idea ♡ Jos päivässä monta herkkukahvilaa, niin varmaan siirtymät kannattaa tehdä juosten. Ihan vain ettei muutamia ylimääräisiä kaloreja keräänny ;)

   Juttuaiheet eivät kyllä lopu, sillä jokapuolella on ihania herkkupaikkoja. Hauskaa, kakkukierros!

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta,tässä tuli vinkki #Joulua pakoon kysymykseeni.Olen aina halunnut tutustua tuohon Toivolan vanhaan pihaan,jos sinne vaikka saisi omia korujaan myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Laajavuoressa oli viime vuonna jouluateriat ja kaikki. Sitten pääsee uimaan ja ehkä joa hiihtämään. Koiraystävällisyydestä en osaa sanoa mitään. Osa perheestä majoittui viime jouluna siellä, kun emme kaikki mahtuneet meille.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡