lauantai 10. lokakuuta 2015

Suklaisia perhosia sokerimassasta

Perhosia suklaakakkuun

Sokerimassaperhoset on koristeltu suklaalla. Suklaa pitää ne myös kiinni kakussa.

Sokerimassaperhoset on helppo tehdä ja ne voi värittää vaikka suklaakuorrutteella. Perhosmiehen mukaan perhonen oli hyvää.

Jee! Tänään on syytä juhlaan! Olemme koko porukka lähdössä serkkuni perheen mökille valmistujaisjuhliin. Olen niin iloinen serkkuni valmistumisen johdosta, että päätin leipoa hänelle lahjaksi suklaakakun

Resepti kakkuun löytyy aikaisemmista postauksista. Kakusta tulee nakukakku ja päätin että teen koristeeksi perhosparven. 

Etsin netistä kuvan perhosesta ja kopioin perhosen paperille laittamalla paperin tabletin päälle ja piirtämällä ääriviivat kevyesti. Tabletti on kyllä älyttömän hyvä valopöytä, pitää olla vain varovainen. Leikkasin perhoset irti paperista, jotta voin käyttää niitä malleina sokerimassan leikkauksessa.

Minulla oli kaapissa vielä jäljellä pinkkiä KotiHyvän sokerimassaa ja sen sai kaulittua ihan ilman tomusokeria, käytin alla leivinpaperia. 

Laitoin paperisen mallin massan päälle ja leikkasin perhosen irti ääriviivoja myöten. Leikkasin useamman perhosen irti kerralla.

Kaivoin askarteluleimasimen esiin ja pesin sen kunnolla. Painoin jäljet molemmin puolin. En tiedä, mutta pidin leimasimen käyttöä sokerimassan kanssa on todella hyvä ideana. Varmaankin askarteluvälineitä ei pitäisi käyttää, koska niiden muovia ei ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Mutta jos ihan vähän kokeilen, ja sanon ettei perhosia saa syödä. Ainahan toki voi leimasimen ja massan väliin laittaa elmukelmun, jolloin vääränlaisen muovin myrkkyjä ei pääse elintarvikkeeseen.

Sulatin suklaata Kakkumonsterin ohjeella ja levitin perhosen päälle suklaata kevyesti puutikulla. Olin jo kaivanut tyllan esiin, mutta muistin Youtubevideon, jostakin näppäräsormisesta itämaisesta kondiittorista, joka tikulla levitti suklaakoristeita. Heh no ei mennyt ihan itämaisen kondiittorin tapaan, mutta minusta perhosista tuli ihan kauniita.  


On muuten ihan syötävän ihania!    Huomenna näytän millainen perhoskakusta tuli ja miten se pääsi juhlapaikalle. Istun nyt autossa matkalla juhlapaikalle! Palataan asiaan!

Pinkit sokerimassaperhoset oli helppo kaulia leivinpaperin päällä.  Lopuksi siirsin sokeriperhoset kirjan väliin kuivumaan. Tein iltamyöhällä näitä perhosia ja tuntuu että pimeä syksy oikein imee valoa sisältä. Täytyy varmaan hankkia kirkasvalolaite.


Aamulla kuivuttuaan sokerimassaperhoset olivat kuivahtaneet lentävään asentoon. Liimasin perhoset kiinni suklaakuorrutteella.
6 kommenttia:

 1. Blogissani olisi sinulle tunnustus ja kysymyksiä! Käyppä kurkkaamassa. ;)
  http://markanpilkkuja.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos oikein paljon! Minäpä käyn kurkkaamassa!

   Poista
 2. Onpa upeannäköinen ja voin vaan kuvitella, että minkä makuinen! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! On askartelusta ollut vähän hyötyä :)

   Poista
 3. Miten tätä kauneutta voi rikkoa syömällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti! Tekee vain niin hyvää, että kuola valuu unissaankin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡