Perhosia suklaakakkuun
Sokerimassaperhoset on helppo tehdä ja ne voi värittää vaikka suklaakuorrutteella. Perhosmiehen mukaan perhonen oli hyvää. |
Jee! Tänään on syytä juhlaan! Olemme koko porukka lähdössä serkkuni perheen mökille valmistujaisjuhliin. Olen niin iloinen serkkuni valmistumisen johdosta, että päätin leipoa hänelle lahjaksi suklaakakun.
Resepti kakkuun löytyy aikaisemmista postauksista. Kakusta tulee nakukakku ja päätin että teen koristeeksi perhosparven.
Etsin netistä kuvan perhosesta ja kopioin perhosen paperille laittamalla paperin tabletin päälle ja piirtämällä ääriviivat kevyesti. Tabletti on kyllä älyttömän hyvä valopöytä, pitää olla vain varovainen. Leikkasin perhoset irti paperista, jotta voin käyttää niitä malleina sokerimassan leikkauksessa.
Minulla oli kaapissa vielä jäljellä pinkkiä KotiHyvän sokerimassaa ja sen sai kaulittua ihan ilman tomusokeria, käytin alla leivinpaperia.
Laitoin paperisen mallin massan päälle ja leikkasin perhosen irti ääriviivoja myöten. Leikkasin useamman perhosen irti kerralla.
Kaivoin askarteluleimasimen esiin ja pesin sen kunnolla. Painoin jäljet molemmin puolin. En tiedä, mutta pidin leimasimen käyttöä sokerimassan kanssa on todella hyvä ideana. Varmaankin askarteluvälineitä ei pitäisi käyttää, koska niiden muovia ei ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Mutta jos ihan vähän kokeilen, ja sanon ettei perhosia saa syödä. Ainahan toki voi leimasimen ja massan väliin laittaa elmukelmun, jolloin vääränlaisen muovin myrkkyjä ei pääse elintarvikkeeseen.
Sulatin suklaata Kakkumonsterin ohjeella ja levitin perhosen päälle suklaata kevyesti puutikulla. Olin jo kaivanut tyllan esiin, mutta muistin Youtubevideon, jostakin näppäräsormisesta itämaisesta kondiittorista, joka tikulla levitti suklaakoristeita. Heh no ei mennyt ihan itämaisen kondiittorin tapaan, mutta minusta perhosista tuli ihan kauniita.
On muuten ihan syötävän ihania! Huomenna näytän millainen perhoskakusta tuli ja miten se pääsi juhlapaikalle. Istun nyt autossa matkalla juhlapaikalle! Palataan asiaan!
Blogissani olisi sinulle tunnustus ja kysymyksiä! Käyppä kurkkaamassa. ;)
VastaaPoistahttp://markanpilkkuja.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-tunnustus.html
Moikka! Kiitos oikein paljon! Minäpä käyn kurkkaamassa!
PoistaOnpa upeannäköinen ja voin vaan kuvitella, että minkä makuinen! :P
VastaaPoistaKiitos Kata! On askartelusta ollut vähän hyötyä :)
PoistaMiten tätä kauneutta voi rikkoa syömällä?
VastaaPoistaHelposti! Tekee vain niin hyvää, että kuola valuu unissaankin.
Poista