perjantai 9. lokakuuta 2015

Meidän hääpaikka, Kuokkalan Kartano

Kurkista kanssamme sisälle kartanoon

Kuokkalan kartanon kauniit juhlasalit eivät koristeita kaipaa. Runsaskoristeiset huonekalut ja hyvin valittu taide tekevät tiloista juhlavan, melkein kuin linnan juhlissa.


Kuokkalan kartano on kaunis pieniä yksityiskohtia myöten. Tuolta ylhäältä on varmasti upeat maisemat Päijänteelle.Kuten jo aikaisemmin olen kertonut että hääpaikkamme oli Kuokkalan kartano. 
Paikka sopi täydellisesti hääteemamme Belle Époque -aikakauteen. Kartanon on suunnitellut Wivi Lönn ja se on rakennettu 1904.  Kävimme Pikkuleijonan äidin kanssa siellä kahvittelemassa.  Suuntasimme Kuokkalan kartanolle, sillä sinne pihalle uskallan jo ajaa ja parkkeerata. Kahvion vitriinissä on ihania leivonnaisia ja kakkuja. Ja nyt tarjolla oli Teeleidistä tuttuja teelaatuja. Ihanaa! Valitsin muhkean suklaakakkupalan ja Leijonan äiti valitsi kasvispiirakkaa. 

Valitsimme mukavan nurkkauksen keskeltä arvotaidetta ja istuimme Eliel Saarisen suunnittelemissa huonekaluissa. Hetken kuluttua tee ja kahvi herkkuineen tarjoiltiin meille pöytään.  Voi miten hyvää! Kauniit Eliel Saarisen huonekalut on kartanoon teetetty vanhojen piirustusten mukaisesti. Ne näyttävät kauniilta kartanon sisustuksessa ja vieläpä Eliel Saarisen interiöörikuvien keskellä. Aika ihanaa etten sanoisi!

Teen jälkeen kiertelimme alakerran näyttelyn ja siirryimme yläkertaan ihailemaan juhlatiloja. Taas kerran hurmaannuin juhlatiloihin täysin. Kauko Sorjosen -säätiö on entisöinyt tilat loistoonsa. Toivottavasti saan siirrettyä tätä upeaa tunnelmaa teillekin.

Kartanolla toimii kahvio. Kahviosta saa ihania kakkuja ja Teeleidin teetä. Eliel Saarisen suunnittelemissa kalusteissa on mukava istahtaa ja juoda teetä pikkurillipystyssä.


Kartanon yläkerran juhlapaikka on kuin tehty prinsessahääjuhlaa varten. Isäntä-huone on minun suosikkini. Nämä herrainsalit kyllä lumoavat tapetteineen.


Yläkerran peilisali. Peilit monistavat ikkunasta ja kattokruunusta tulevaa valoa. 


Minun kyllä pitää saada ihan oma kartano! 


Tämä huone taisi olla nimetty Nina Ahlstedtin mukaan.


Akseli Gallen-Kallelan sali on saanut nimensä seinillä olevien maalausten tekijän mukaan.


Ihanat kermaruusukkeen näköiset koristeet. Hei hei kartano! Nähdään taas!


Muita postauksia Kuokkalan Kartanosta:

Kuokkalan Kartano,
 Hääpaikan valinta

Vinkkejä hääpaikan valintaan
6 kommenttia:

 1. Olen asunut kuokkalassa puoloisen vuotta ja nähnyt karanon. En ole tajunut että sillä on kahvila, täytyykin käydä :) Varmasti ihana paikka juhlia häitä

  -Vilma
  Www.eisenenem.blogspot.cfi

  VastaaPoista
 2. Moikka! Tuo kartanon kahvio ja galleria on monille aika tuntematon juttu. Kannattaa käydä katsomassa. Ainiin! Tämä on siellä Viherlandian lähellä, ei Kuokkalan keskuksen vieressä.

  VastaaPoista
 3. Oih! Kartanot on todella ihania! Pitää pistää korvan taa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti. Kannattaa käydä vaikka ihan vaan kahvittelemassa tai lenkillä ympäristössä.

   Poista
 4. Pitääpäs itsekin eksyä kartanolle juomaan kupposellinen teetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aivan totta, kannattaa kyllä piipahtaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡