torstai 29. lokakuuta 2015

Onnistuneiden kakkupohjien resepti ja eron kyyneleet

Ystävien läksiäisiin maidoton kakku ja Bye-pipareita.


Pienen pieni kakku on leivottu pienille ystävyksille. Maidottomina täytteinä on itse tehtyä hilloa, kaurajogurttia ja soijakermaa. 

Koska kakku oli niin pieni se mahtui hienosti leipälautaselle. Kivan lisän kattaukseen saa lisäämällä lautasen alle jalallisen maljan.



Ihanaa sain viimein käyttää ihania ruusukuppeja ja kermakkoa. Niin kauniita nämä Pip Studion astiat, ne ovat kuin tehty kakkukesteille. 

Ystäväni teki ihania läksiäispipareita. Hauskoja nuo hopeiset kuulat! 


Meillä oli tänään ystäväni pienimuotoiset läksiäiset. Tytöt pääsivät kunnolla leikkimään ja viihtymään toistensa kanssa. Nuha oli päässyt yllättämään pienet kaverit, mutta onneksi ehdimme viettää pienet juhlat keskenämme. Oli mukava viettää kahvikestejä ja jutella ihan rauhassa. Pienilläkin oli seuraa toisistaan, niin oli mukava saada ihan kokonainen lämmin kuppi kahvia.

Ystävieni lähdettyä, silmät valuivat taas solkenaan. Muutto toiseen kaupunkiin on henkisesti ero sekin. Ei Suomi niin iso maa ole, mutta kyllä välimatkat aina hankaloittavat kaikkea. Ehkä kyyneleet johtuivat, kuitenkin ihan kunnon sokerihumalan nopeasta laskusta.

Mutta olen kyllä iloinen, miten hienot jutut ystävilläni toisessa kaupungissa odottavat. Niin ne asiat järjestyvät. Tekisi mieleni pakata meidänkin tavarat laatikoihin ja muuttaa myös johonkin. Ihan minne vaan. Toivottavasti meidänkin asiat järjestyvät joskus. Ystäväni toi läksiäispipareita, ne sopivat hienosti kahvipöytään. Niissä luki sympaattisesti "BYE!" HEI! ja SEE YOU!

Maitoallergikon kakku


Ai niin se kakku. Päätin, että nyt kun tytöt on jo isoja niin voisi tehdä heille ihan kakkua. Meidän pieni on maitoallerginen, niin perus kermakakkua ja ihania tuorejuustomoussea ei voinut pienten kakkuun laittaa. Sokerikin on ollut vähän "ei, ei"- listalla, mutta voihan sitä joskus kakussa antaa.

Tein muutamasta pakastemansikasta ja kourallisesta pakastevadelmia keittämällä kevyen hillon. Hillolla kostutin myös kakkupohjan. Seuraavaan välikköön päätin kokeilla kotimaista Yosa-kaurajugurttia. Yosa-jogurtti on vanhan karjalaisen reseptin mukaan kaurasta tehty jogurtin oloinen, en tiedä miksi sitä sanotaan, no eijogurtti. Se maistui kakun välissä aika hyvälle. Minun piti pilkkoa väliin banaania, mutta se unohtui. Kermaksi vatkasin soijakermaa, jonka sitten pursotin jokaiseen välikköön. Soijakerma pysyi tällä kertaa hyvin kasassa, eikä lähtenyt valumaan. 

Aika suloinen tämä kakku! Pieni kakkupohja tulee näpsäkästi samalla, kun tekee isompaa kakkupohjaa.  Jaan taikinan kahteen eri kokoiseen vuokaan ja täytän sitten tarpeen mukaan, milloin milläkin. Vuokia ei tosin voidella, vaan Keijuillaan.


Pienet saivat maistaa kakkujaan pahvisilta Muumi-lautasilta. Vähän piti kokeilla miltä kakku maistuu lattian kautta.

Sokerikakkupohja juomalasi-reseptillä

Onnistunein sokerikakkupohja tulee tällä juomalasireseptillä. Siinä idea on, että laitetaan kolmeen samankokoiseen juomalasiin ainekset, niin että jokaisessa lasissa on saman verran raaka-ainetta. Ensimmäiseen lasiin tulee kananmunia. Sitten toiseen lasiin tulee kananmunien verran vehnäjauhoa ja 2 tl leivinjauhoa. Kolmanteen lasiin tulee saman verran sokeria. Kun lasit ovat vierekkäin aineiden pinnat ovat samalla kohdalla.

Pika-valmistusohje:

Uuni päälle. Voidellaan vuoat. Mitataan ainekset. Muna ja sokeri vatkataan valkoiseksi vaahdoksi. Vaahtoon siivilöidään  ja sekoitetaan jauhot. Kakku paistetaan uunissa 175 asteessa 30-40 minuuttia.


Sokerikakkupohjan resepti. Kakkutaikinan määrää voi lisätä tai vähentää kananmunan määrällä, pinnat tasataan vain kananmunien mukaan.


Tämä kirpparilta löydetty kastikekaadin toimi pienen kakkun vuokana. Sama malli on muuten Artican vastaavassa kulhossa.



Kerman ja jogurtin korvikkeet helpottavat maitoallergikon juhlaa. Maitoallergikolle ei välttämättä käy laktoosittomaksi merkityt tuotteet, siksi aina tulee tarkistaa onko tuotteessa maitoproteiinia. Yosa maistuu meidän yli vuoden ikäiselle pienelle ja kerman korvikkeena voi käyttää soijakermaa. 



4 kommenttia:

  1. Kakku näyttää todella herkulliselta, nam, nam♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikä tässä ollut edes kaikki, pitää postata vielä se haamukakku :) Leipominen on kyllä kivaa.

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta taas! Aurinkoista päivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Melkein otin kakkua aamupalaksi, niin se päivä pääsisi alkamaan makeasti. Hyvää perjantaita sinne myös!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡