maanantai 21. syyskuuta 2015

Ensimmäinen amigurumini

Koukussa virkkaukseen

Tämän virkatun otuksen nimi on Napa. Pieni näprää otusta tuijottaen sitä kulmat kurtussa, ja yksi kaksi kuuluu pienen suusta: - Napa! Sisälle on piilotettu pääsiäismunan yllätyskuori jonka sisällä on helmiä. Napa soi kuin marakassi.

Olen täysin koukussa virkkaamiseen. Aloitin helpoista kupinalusista ja sitten Sophien vinkkauksesta siirryin näihin veikeisiin otuksiin amigurumeihin. Tämä on kyllä helppoa ja päätöntä virkkausta ja otuksesta tulee sellainen kun sattuu syntymään. Onhan näihin ohjeita, mutta minusta hauskinta on tehdä vain jotain.  Pitää osata virkata vain kiinteitäsilmukoita kerros kerrokselta.

Pitäisi päästä ulos. Kamalaa, kun jää käsityöputki päälle, niin pyörii koko päivän yöpaidassa lankakerät maata viistäen. Silloin hoidan vain pakolliset rutiinit vasemmalla kädellä. On ihan kamala kiire palata koukun pariin. Mies napisee, kun joutuu ulos pienen kanssa ja kotona vallitsee tuttu käsityöläiskaaos. Virkkaus on kuin huume.  Kohta alan piilottelemaan virkkuukoukkuja ja lankakeriä ympäri asuntoa ja salaa käyn sitten vessassa virkkaamassa.  No ehkä teen vielä yhden, ihan pienen. Sitten ulos!

Amigurumit eli virkatut eläimet ovat helppo virkkailla kiinteillä silmukoilla. Ainoat päänvaivat ovat kavennukset ja päättelyt. Näihin on hyviä Youtube-ohjeita, haet vain sanalla Amigurumi.
4 kommenttia:

 1. Onpa söpöliini Napa örkkiäinen, tästä se alkaa. Onnea uuteen harrastukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! No vielä on matkaa sinun nalleihin ja helistimiin. Kiitos paljon.

   Poista
 2. Tulipa söppänä! :) Eikö ollutkin helppoa hommaa? Toki myös niitä supervaativiakin ohjeita löytyy, mutta nämä simppelit, söppänät elukat ovat niin parhautta! :) Suosittelen tsekkaamaan myös täältä: http://www.amigurumipatterns.net, löytyy maksullisia ja ilmaisia ohjeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos, kiitos! Oli ihanan helppoa! Niin ja niiin söpöä :) Hei apua, mä en uskalla kohta enää kurkata noita sun linkkejä! Mä tarviin kohta virkkausvieroituksen, toivottavasti se olis loma kylpylässä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡