keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Itse tehty kultainen kortti ja askarteluohje hääkutsuun

Kultaisen kortin aiheena oli pelit

Tuiman näköinen herttakuningatar tuijottaa valmistujaiskortista. Kuningattarella on nopat merkiksi siitä että koulutus arpa on nyt heitetty. 


Viimeisimmässä Facebookin paperiaskarteluhaasteessa aiheena oli pelit. Aiheessa oli kuvat shakkinappuloista, pelikorteista, nopista ja dominopaloista. Tämä olikin kova paikka, miten ihmeessä saisin aiheen yhdistettyä kaiken tarvitsemaani valmistujaiskorttiin?

Kortin takaosa on tummempi ja etu osa on lintukuvioinen. Samaa lintukuvioitua pahvia käytin paikkakorteissa.


Leikkasin kirurgin veitsellä shakkiruudukon kultaiseen paperiin ja lähdin hahmottelemaan mitä korttiin tulisi. Keksin tehdä shakkiruudukkoon ruusuja kohokuviointikoneella ja värittää ne tussilla punaiseksi. Minulta sattui löytymään glitteriliimaa, joka ennestään kohotti taustastaan punaisia ruusuja. 

Leikkasin, leimasin ja näpräsin kunnes tajusin että jotain puuttuu. Tietenkin ruusujen kanssa piti saada herttakuningatar sovitettua korttiin. Piirsin keskiaikaisen kuningattaren kruunuineen ja askartelin kuvalle kehykset. 

Kirjoitin kehyksien sisään: Audentes fortuna iuavat= Onni suosii rohkeaa, In hoc signo vinces= Tässä merkissä olet voittava,  Lucundi actu labores= Tehdyt työt ovat ihania. Minusta nämä olivat loistavia sanoja vasta valmistuneelle onnitteluksi loistavasta työstä.

Tämmöinen paperiaskarteluhaaste tällä kertaa. Minusta kortista tuli loistava tai ainakin kimaltavan ihana. Nyt raivaamaan sotkuja pois, ennen kuin pieni nuolee liimat tuosta kurkkupurkin kannesta. Pieni on ollut kovasti apuna.

Askarteluohje: 

Tajusin että nuo kohokuvioidut kehykset saattaisi olla inspiraation lähde hääkutsuun joten tässä teille kuvallinen askarteluohje.

Tein Fiskarssin Mini Shape Bossilla kohokuviot akvarellipaperille. Tuputin leimasinmustetta, jotta kuvio tulisi paremmin esille ja kortti ei olisi niin valkoinen.

Väritin kultaisella geelitussilla kohokuviot varovasti ja lisäsin varjostusta mustalla tussilla. Näiden päälle piirsin kuviot uudelleen kohokuviointiglitterillä. Kultainen ja musta väri glitterin alla tekevät glitterkuviosta siistimmän.  

Kultaisia glitterkehyksiä voi käyttää hääkutsussa tai vaikkapa menun reunuksena. Mitäs sanotte?

Kohokuviointeja ja kultausta on käytetty tärkeissä papereissa jo pitkin historiaa. Vieläkin koristeet näyttävät tyylikkäiltä. Meidän kutsumme lähti ilman kultauksia.
Nykyään nämä askartelut saa helpommin ja tyylikkäämminkin. Katselin juuri että Fiskarssille on tullut mahtava askartelukone se leikkaa, kohokuvioi ja leimaa samalla kertaa. Tästä pitää ottaa selvää.


2 kommenttia:

  1. Kyllä vain olet taitava! :) Todella kaunista jälkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä kun saisi astetta siistimmäksi tuon kädenjäljen niin avot!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡