perjantai 4. syyskuuta 2015

Pikaohje kukka-asetelman tekoon

Teippi pitää kukkaset koossa

Teippaamalla maljakon suuaukkoon teipeistä ristikon, johon kukkavarret on helppo asetella. Teippiristikko toimii kukkapidikkeenä ja kukat pysyvät siinä hyvin ojennuksessa. 


Äitini toi meille upean kimpun pieninuppuisia ruusuja. Ne ovat melkein yhtä suloisia kuin meidän pieni nuppu. Niissä oli hiukan lyhyt varsi korkeaan maljaan. Muistin näppärän niksin jota käytin myös häiden kukka-asetelman teossa. 

Etsin teipin askartelukätköistä ja teippasin maljakon suuaukkoon ristikon. Muistin nyt valmistella ruusut heti asetelmaa varten. Leikkasin ruusujen varret vinosti ja nypin alimmat lehdet pois, jotta ne eivät turhaan lilluisi kukkavedessä. Laitoin kukkaveteen koko virkistepussin, en ymmärrä miksi näitä annetaan mukaan vain yksi, täytyyhän vesi vaihtaa aina ajoittain. Tämän jälkeen aloin asettelemaan ruusuja maljaa  myötäpäivään ja samalla laitoin väliin harsokukkia. Teippiruudukko pitää varret tukevasti paikallaan omalla painollaan.

Teippiruudukko ajaa saman asian, kuin aikaisemmin esittelemäni maljakkokukkapidikkeellä. Teipin hyvä puoli on se että se on lähes näkymätön kukkavarsien lomassa, toisin kuin oasis-sieni kirkkaassa lasimaljassa.


Läpinäkyvä teippi tekee kukkapidikkeestä melkein näkymättömän.


Pieninuppuiset ruusut ovat ihanan herkkiä ja toivat meille paljon iloa! 

Mitäs muuta? Tänään on perjantai! Työttömälle viikonpäivillä ei ole sinänsä väliä, mutta huomenna vietetään synnytysiltaa ystäväni kanssa. Miehet viettivät varpajaisia vuosi sitten, mutta meiltä jäi bileet silloin sivusuun. Emme keksineet mikä olisi varpajaisien vastine, niin nimesimme tulevan hemmottelubileillan synnytysillaksi. Että sellaista. Hyvää viikonloppua!


8% alennus nu3-verkkokaupasta
Tällä lahjakortilla saat 8% alennuksen nu3-verkkokaupasta.
KL4G49
Vain 1 alennuskoodi/asiakas. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa 01.09.-30.09.2015.

8 kommenttia:

 1. Tämäpä oli mukava vinkki. Seuraava kerran meidänkin kukat ovat somasti maljakossa. Löysin blogiisi Tipulassa-blogin kautta. Ihanaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi moi Maria! Kiitos että pidit vinkistä! Blogini kätköissä saattaa löytyä muutama muukin vinkki.

   Hienoa ja iso kiitos että otit Tipulan kommentista vaarin!
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
  2. Ihan varmasti täältä löytyy vaikka mitä kivaa! Vielä en ole kuin pintapuolisesti ehtinyt selata. Onneksi on aikaa selata nyt ihan rauhassa. :)

   Poista
  3. Kiitos! Minä taidan laittaa kuviojyrsimen ostoslistaan, kun näin sinun puumuottipostauksen. Ne oli nyt tarjouksessa Lidlissä.

   Poista
  4. Lidlissä on monesti edullisesti kaikkea kivaa. :) Ne puumuotit ovat kyllä mahtavat. Kiva, kun kävit Luomulaaksossa. Toivottavasti nähdään vielä puolin ja toisin. :)

   Poista
  5. Jess! Niitä kaiverruskoneita oli vielä jäljellä :)

   Poista
 2. Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin. Lue lisää palkinnosta postauksestani: http://murphyslawofweddings.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on miellyttävä palkinto! Otan sen ilolla vastaan!

   Nostaa iltapukunsa helmaa ja kävelee punaista mattoa pitkin vastaanottamaan palkinon. Kyynelehtien palkinto vastaanotettaan, heilutetaan kevyesti kättä tapputtavalle ja seisomaan nousseelle yleisölle! Kiitos oikein paljon! Tahdon kiittää perhettäni tuesta ja Maailman rauhaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡