tiistai 29. syyskuuta 2015

Sydämellinen hedelmämaustepiirakka

Inspiraatiota maustekakuista

Persikka ja päärynä mehustavat mausteista piirakkaa. Taatelitäyte tekee piirkasta maken täyteläisen herkkupalan. Olen todella onnellinen tämän reseptin keksimisestä.


Sain inspiraation Teeleidissä maistamastani kuukakusta. Kuukakun täytteenä oli taatelimassaa, kookosta ehkä mantelia ja jotakin mausteita. Mukava rakeinen täyte maistui pähkinäiselle ja jouluiselle. Vähän kuin maustekakku.

Mieleeni juolahti, että miltä maistuisi maustekakkumainen täyte hedelmäpiirakassa? Mieleeni tuli makukuva hedelmäpiirakasta, jossa makea mausteinen taatelimassa tekisi taikoja päärynän ja persikan kanssa. Oli ihan pakko kokeilla. Tuumasta sitten toimeen. Tämä kyllä korvaa maullaan maustekakut ja kelpaa tarjottavaksi vaikka häihin. Piirakan voi tehdä kuppikakkuvuokiin ja tarjota vaikka herkuksi vihreän teen kanssa.


Piirakan mausteinen tuoksu, Lomosonovin kupit ja lepattavat kynttilät tuovat kahvihetkeen itämaista tunnelmaa. 


Onhan tämä piirakkapala aika herttainen sydämineen?

Sydämellinen hedelmämaustepiirakka -resepti

Ainekset:

Kauramuropohja:

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 tl 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 päärynää
1 persikka

Täytemassa:
50 g taatelia
0,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemumma
50 g voita

Valmistusohje


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele vuoka.

Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää muna ja vatkaa lisää kunnes vaahto on vielä vaahtoisampaa.

Lisää jauheseos ( vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri) ja sekoita kumikaapimella.

Levitä vuokaan.

Kuori päärynät ja persikka.

Pilko päärynät ja persikka. Voit leikata piparimuotilla kauniit sydämet.

Silppua loput hedelmät pieneksi ja lisää silput piirakkaan. Muista ottaa kara ja siemenet pois. Voit käyttää omenaa, luumua tai mitä nyt sattuu löytymään.

Sulata voi

Hienonna taateli ja kaada se voin kanssa kulhoon.

Lisää loput  aineet ja sekoita.

Levitä massaa ripotellen piirakkaan hedelmäsilpun päälle.

Asettele lopuksi hedelmäsydämet piirakan  päälle.

Laita uuniin 30 minuutin ajaksi.

Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Keitä hyvää teetä ja nauti!

Piirakka on hyvää seuraavanakin päivänä kun sitä hieman lämmittää.


Ihanaa makeaa syksyä teille! Kokeilkaapa tätä reseptiä! 


Kävin keramiikkaryhmässä tänään ja ilokseni huomasin, että siellä myös kahvitellaan. Taidanpa leipoa tätä herkkua viemiseksi seuraavalle kerralle. Ihana ryhmä ja nyt sain taas toteuttaa itseäni.


Muovailin tämmöistä keijulinnaa. Upotan sen kesällä ruukkuputarhaani. Katsotaan miten sille uunissa käy.



6 kommenttia:

  1. This looks so pretty and so delicious, Teresa! It is p[erfect fro autumn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Pat! It was very delighful taste with green tea. Thank you for visit. Happy autumn!

      Poista
  2. Beautiful pie! And you did a fine job of photographing it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Linda! I'm quite happy of these pictures too.

      Poista
  3. Kauniin kattauksen olet kyhännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noilla kupeilla saa kauniinn kattauksen ihan mihin vaan. Kaivan ne ihan liian harvoin esiin, ettei mene rikki.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä ♡♡♡