perjantai 25. syyskuuta 2015

Mihin on unohtunut massapalloaskartelu?

Keittiön lamppu sai uuden ilmeen 


Massapallohelmet koristavat nyt meidän keittiön lamppua. Päivällä helmissä on romanttinen tyyli. Valkoinen matta on aika kaunis.

Massapalloketjut koristavat nyt keittiön lamppua. Minusta helminauhaan tuo elävyyttä kun ketju ei ole ihan piikkisuorassa linjassa toisiinsa nähden.Jees! Olen ihan valtavan inspiroitunut näistä ihan tavallisista massapalloista. Ostin 200 kappaletta massapalloja silmissäni ihan mahtava idea! Jossakin vaiheessa inhosin massapalloaskartelua. Ei oikein kiinnostanut askarrella niitä perustonttuja ja enkelien päitä. Mutta ei niissä nyt tunnu olevan mitään vikaa. No siinä kävi niin että unohdin koko ajatuksen. 

Nyt ihmettelin miksi minulla on valtava määrä massapalloja ja metallirengas vielä edelleen askartelukaupan pussissa kaapin perukoilla. Tämä mahtava ideani oli ketjuttaa massapalloja rautalankaan ja koota ketjuista koriste keittiön lamppuun. 

Ajattelin, että tungen rautalankaa läpi palloista menemään, niin koriste on nopeasti kasassa. Homma ei tietenkään ollut sitten ihan kevyt päivän urakka, niin kuin kuvittelin. Ongelma oli, että  massapallot on aika tiheäksi pakattua paperimassaa, jolloin pallon rei-ittäminen on todella työlästä. 

Rei-itin palloja sitten silmäneulalla ja samalla työnsin palloja rautalankaan ketjuksi. Siinä meni muutama ilta ja myöhäinen elokuva. Sormet ovat hivenen ruvella vieläkin.

Nyt viimein kokosin massapalloketjut pilkistä ryöstämälläni siimalla. Jokaiseen kerrokseen tulee neljä siimalenkkiä. Suunnittelin niin että seuraava kerros lähtee aina samasta kohdasta, mihin edellinen kerros on solmittu kiinni. 

Solmin palloketjut metallirenkaaseen ja pujotin koko pallohässäkän lampun ympärille. Lopuksi ankkuroin koko komeuden lamppuun kolmella rautalangalla.

Massapalloketjut sopivat moneen koristukseen. Servettirenkaiksi, manseteiksi ja kransseiksi. Käyn ostamassa ison kasan suuria massapalloja ovikranssia varten. Ostan samalla suihkutettavaa lakkaa, jonka aion vielä päälle suihkuttaa. Palloista on helpompi pyyhkiä tämän jälkeen pölyt.

Päivällä lamppu on ihan eri näköinen. Helppo homma! Massapalloketjuihin  tarvitset vain rautalankaa, siimaa, silmäneulan ja pihdit. Ja sitten sprayattavaa lakkaa. 

Eikö tullutkin kiva? Laitan päiväkuvia tänne huomenna. Meillä oli kovasti touhuja valoisampaan aikaan, joten kuvista tuli tämmöiset taidekuvat. Kiitos pilkkutäti, että kutsuit meidät mukaan taaperokerhoon!

https://www.iittala.com/_ui/tt/index.html?tt=14366_12_218929_&r=%2FSisustaminen%2FAteenan-aamu-Lasikoriste-3-kpl-pakkaus%2Fp%2FT112081
Hauskaa, samalla kuin kirjoitan tätä postausta niin katson Vain elämää-sarjaa. Meillä on kotona palloteema johtuen näistä Kaj Frankin Ateenan aamuista. Huomasitteko että ne vilahtelivat Vain elämää -sarjassa useampaan kertaan. Tämä on minusta aivan ihana häälahja. Meille tuli mainosta tänään kotiin että Iittalassa on iik!-päivät ja Ateenan aamut ovat viimein aleessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡