keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Belle Époqueta etsimässä: Kakkujahdissa vanhassa talvipuutarhassa

Lapinniemen kätköistä löytyi ihana Kahvio Ansari

Kahvila Ansarin vitriini oli täynnä ihanaisia kakkuja. Valinta ei ollut helppo. Perhosmies valitsi tuon oikean puoleisen karpalokakun ja se oli super namia!


Tampereen Lapinniemessä, vanhan puuvillatehtaan porttien vierestä välkkyi kaunis rakennus. Olimme palaamassa lenkiltä takaisin Tampereen Kylpylään. Rakennuksen koristereliefit kutsuivat katsomaan taloa vähän lähempää. Työnsimme vaunuja talon suuntaan kohti ylämäkeä.

Huomiomme kääntyi lopulta ihan toisaalle. Talon vieressä pilkisti kaunis ruosteinen rautaportti, jonka takaa silmiä tiristellen pystyi erottamaan sanan kahvio. Kaunis marjapuska ja omenapuut verhosivat kahviolle johtavaa käytävää ja tunnelmassa oli jotakin joka enteili mukavaa yllätystä. Pienen rakennuksen pihassa näkyi katettu pitkä pöytärivi omenapuiden katveessa ja pieni suloinen huvimaja. Pihassa oli kauniin rauta-aidan ympäröimä terassi.

Rakennus näytti hassun muotoiselta ja päässäni välähti kuva Kew Gardenin kasvihuoneista. Todellakin rakennus on ollut puuvillatehtaan kasvihuone, jossa on kasvatettu kasveja tehdasalueen istutuksiin. Luin hauskasta blogista että talvipuutarhan olisi suunnitellut Birgir Federley, joka on suunnitellut myös tehtaan toimistorakennuksen. Astuimme sisään ja meitä odotti valtava söpöystulva. Kaikkea hurmaavaa ja suloista oli aseteltu esiin. Päätimme jäädä kahville nähtyämme laajan herkkuvalikoiman.  Ihania kakkuja oli mistä valita ja hyvää kahvia.

Kahvila Ansari on vanha talvipuutarha. Sen lasikaton alla on kasvatettu kukkasia puuvillatehtaan alueen istutuksiin,

Kahvila on sisustettu romanttiseen henkeen ja se sopii vanhan rakennuksen tyyliin.


Kahvittelun jälkeen kävimme kurkkamassa mäen päällä jököttävää pientä punatiilistä rakennusta. Se osoittautui pieneksi kappeliksi. Rakennus on toiminut ennen sen kappeliksi muuttoa tehtaan lankavärjäämönä. Hotellista kerrottiin että siellä on mennyt pareja naimisiin. Kappelin pihassa oli ihana piilopaikka ja kallion vieressä olevasta lasi-ikkunasta voi kurkistaa kylpylään sisälle.

Pikkuinen kappeli jököttää Tampereen kylpylän viereisessä rinteessä. Siellä on aika ajoin jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia.Kävimme lopulta katsomassa meidät ylämäkeen johdattanutta rakennusta. Vaaleanpunainen ihanuus vaikutti meistä jotenkin tutulle. Kauniit ovaalit ikkunat ja niitä ympäröivät kukkaornamentit saivat minut räpsimään kuvia. Talo kuului ennen Puuvillatehtaan isännöitsijälle. Tutuksi talon teki sen suunnittelija Wivi Lönn jonka käsialaa on tässä jo aikaisemmin esitelty hääpaikkamme Kuokkalan Kartano. Sain kuulla Passiivitalojen henkilökunnalta että talon ikkunat olisivat rikkoutuneet pommituksissa ja niissä ei ole paljoa alkuperäistä jäljellä. Hurmava rakennus todellakin!


Ihana pilarein koristeltu kivilinna sai meidät suunnistamaan kohti kakkukeidasta. Tässä on nähtävillä vielä murtuneen maalipinnan alla kaunista aikaa.

Tärkeää on kun kokee ja näkee ihania asioita, on se että on siinä lähellä on joku kenen kanssa jakaa nämä muistot. Mikään kakkupala, kaunis maisema tai nähtävyys ei tunnu niin hyvälle, kuin silloin mukana on joku tärkeä. Jaettu ilo on paras ilo!

Mosaic Monday
Pieni Lintu - MakroTex challenge

30 kommenttia:

 1. Pakko siis lähteä kylpylään ens kesänä, ku noi kaunis ympäristökin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja vielä lisää ihanuuksia on vielä esittelemättä. :)

   Poista
 2. Yhteisten muistojen syntyminen on tärkeää.

  (ja kakkupalat myös!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) kakkupalat ovat olleet vähän liian tärkeitä.

   Poista
 3. Vähänkö hyvän näköstä toi kakku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me otettiin vähän edullisemmat palat. Oli kyllä herkullisen näköisiä vaihtoehtoja monta!

   Poista
 4. Voi miten kauniisti kiteytit yhden tärkeimmistä oivalluksista postauksesi lopussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu välillä että sormet eivät osaa näpytellä, mitä aivot haluavat sanoa.

   Poista
 5. Oi, miten hieno paikka ja ihania kakkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kahviossa olin kaunis tuo pihapiiri. Omenapuut varjostivat kauniisti pihapolkua.

   Poista
 6. Hello, looks like a lovely place to visit. I like the house with the pretty windows and the cafe and delicious looking cakes. Thanks for sharing, have a happy new week ahead!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Eileen thank you for your visit. I love that place too, old winter garden is so romantic place!

   Poista
 7. What a beautiful place to visit and there is much to see. I love the cafe and the beautiful Persian carpets on the floor. The manor is very lovely too.Have a great weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Joyful! These are side buildings of the old cottofactory. These old houses are more beautiful than new scandinavian style. I'm so happy that these buildings are still here.
   Thank you! Have a great week too!

   Poista
 8. Oh my, but the delicacies look so very good. Would love to taste them all. You have taken some very lovely photos! Have a wonderful week!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Cathy! I would too, but there were so many of different cakes! Have a nice week !

   Poista
 9. Lovely! I would have enjoyed a slice of one of the yummy cakes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I would like to have some too. Thank you for visit Margie! Happy new week a head!

   Poista
 10. Etenkin, kun jaettu ilo on jaettu oman rakkaan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai omien rakkaiden, tosin pieni ei saa vielä kakkua.

   Poista
 11. Oh that cake made my mouth water - and my clothing tighten just a bit - at the thought of eating one (or more) pieces!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes i really know that feeling: http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/09/voiko-ateriakorvikkeella-laihtua-startti.html

   Its quite hard to get back to good shape. Anyway it was worth it!

   Poista
 12. Oh, delicious cakes and a delightful place to enjoy them. Sharing such sights with a loved one is the very best.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Lorrie, Thank you for your visit! I'm so lucky to had a holiday with my sweeties!

   Poista
 13. The old winter garden cafe is delightful Teresa, I would enjoy lapping up the atmosphere (and the cakes too)!!
  The detail work surrounding the oval windows of the pink house is exquisite, I love the old doors and the ornate shelter above the doors.
  A wonderful post!
  Shane

  VastaaPoista
 14. Hello Shane! I'm so glad that you liked that old house too. The architect of that house was a very brave and very ambitious lady! She participated on a design contest as a mens name and won it! It might been a scandal on that time!

  Thank you for visiting!

  VastaaPoista
 15. I would be happy to see such beautiful cakes as these in a bakery in Canada, but I'll enjoy yours as looking has no calories.
  Thanks for linking to Mosaic Monday Teresa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somehow I always find my way to good bakery or cafe. And now I know where those calories go.. Oh well life is too short. Thank you Judith ! See you again!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡