Ei mitään peruspullaa! (munaton ja maidoton)
Mehuisa mustaherukkapulla on ihan oma uusi herkkuresepti. Kaipasin jotakin marjaisaa pullaa. Mehukas mustaherukkapullakakku sopii juhlapöydänkin kaunistukseksi. |
Pienenä minulla meni maku mustaherukoihin, tosin omaa syytäni. Leikimme Kuka oksentaa ensin -leikkiä. Silloin piti syödä suun täydeltä herukoita ja mennä keinumaan pää alaspäin. Huoh! Miten ihmeessä voi tuollaisen leikin keksiä? Kaipa ne kesälomat olivat silloin todella pitkiä.
No nyt pikkuhiljaa on vettä virrannut tarpeeksi ja herukkamehun kautta olen päässyt taas tämän terveellisen marjan kanssa kaveriksi. Päätin leipoa bostonkakkumaisen pullakakun jossa välistä pursuaisi mustaherukkatäytettä. Kakku näyttäisi ja maistuisi mehukkaan hyvältä.
Mietin mitä tuo teksti tarkoittaa? Ilos ellää pittää vaik päivää vähemmä. Hauskoja nuo vanhat Tampellan liinat. |
Munaton ja Maidoton mustaherukkapulla -resepti
Aineet:Täyte:
200 g mustaherukoita
4 dl vettä
1 dl sokeria
60 ml perunajauhoa
Taikina:
1/5 pala tuorehiivaa
4 dl kädenlämpöistä soijamaitoa ( tai maitoa)
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
100 g Keiju-margariinia ( tai voita)
Keittiö näytti leipomisen aikana siltä että olisi leikattu muutakin kuin pitkoa. Onneksi lopputulos oli kaiken arvoinen! |
Valmistusohje:
Laita 2/ 3 herukoista kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hetken ja anna jäähtyä. Jätä osa marjoista sivummalle.
Nosta margariini pöydälle lämpiämään ja lämmitä maito vaikka vesihauteessa kädenlämpöiseksi (Tuntuu että mikroaaltouuni tappaa hyvätkin pöpöt).
Laita kädenlämpöiseen maitoon sokeri, murskattu hiiva ja ripaus suolaa. Vatkaa sekaisin puuhaarukalla. Lisää kardemumma.
Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Kun puuhaarukka lähtee taikinasta irti älä lisää jauhoja enempää.
Lisää huoneen lämpöinen margariini. Tässä vaiheessa ota sormukset pois ja pese kädet kunnolla. Vaivaa voi sekaisin taikinaan. Taikina on valmis kun taikina tuntuu sopivan sitkolle ja se ei tartu käsiisi kiinni.
Laita taikina kohoamaan. Laita kulhon päälle tulee kevyt keittiöliina. Ja laita kohoamaan mikroon. Älä laita mikroa päälle.
Tee sitten mustaherukkasose. Lisää jäähtyneeseen mustaherukkasoseesee perunajauho ja sekoita vispilällä. Laita kattila liedelle ja anna lämmetä. Sekoita koko ajan. Kun sose pulpahtaa ota kattila liedeltä. Täyte on valmis. Anna jäähtyä.
Ota esiin kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräiset paperit pois. Muista leikata! On ikävää jos paperi leimahtaa tuleen osuessaan uunin vastuksiin.
Laita uuni päälle 225 asteeseen.
Ota taikina kohoamasta. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja leivo taikinasta isokokoinen levy.
Sivele taikinan päälle margariinia tai voita ja ripottele pintaan hiukan fariinisokeria.
Levitä herukkatäyte tasaisesti taikinalevylle. Ripottele osa marjoista soseen päälle.
Rullaa pötköksi leveyssuunnassa.
Pilko sopivan kokoisia paloja ja lisää ne kakkuvuokaan kuviopuoli ylöspäin.
Lisää koristeeksi pinnalle sokeria ja sivuun otetut marjat.
Anna kohota hetken aikaa vuoassa liinan alla.
Laita uuniin 14 minuutiksi uunin alaosaan.
Ota pois uunista ja voitele kevyesti margariinilla.
Syö koko kakku kerralla!
---
Nyt äkkiä jotakin oikeaa ruokaa tulille ja vaatetta päälle. Tänään on illalla se keramiikka ja pidän sormia ristissä että ehditään ja perhosmies ennättää kotiin ennen sitä.
Hyviä kahvihetkiä teille sinne! Ja kaverit rimpautelkaa ja tulkaa kylään! |
Kaverit huomio! Tuolla The Natural Goods Companylla oli niitä luonnon kasvonaamioita, shamppoota ja öljyjä myynnissä! Minusta oli hyvässä alessa! Mä meinasin tilata tämän kasvonaamion ja kaikkea muuta. Kohta on viimeinen tilipäivä.
Herkullisen näköinen herukkapulla. Pääsin ryhmään maistelemaan Löfbergs Kharisma kahvia, olisipa palanen täällä kahvin kera nautittavaksi..
VastaaPoistaAi hauska, mihin ryhmään? Oliko hyvää kahvia?
Poista